23 aprilie 2012

La multi ani de Sf.Gheorghe!

Trei dintre cele mai dragi persoane din viata mea isi serbeaza astazi ziua de nume. "Gigeii" mei iubiti, sa fiti sanatosi si fericiti! Sa aveti parte de tot ce este mai bun, pentru ca si voi sunteti CEI MAI BUNI.
Va sarut cu multa dragoste, din toata inima, ca mama, sora si fiica!
Dumnezeu sa va ocroteasca!
LA MULTI ANI!

Totodata, le urez "La multi ani!", cu sanatate, tuturor prietenilor, cunoscutilor, rudelor, partenerilor... care-si serbeaza astazi onomastica - Georgiana, Georgeta, Geta, Gherghina, Gheorghe, George... Sa fiti iubiti!

22 aprilie 2012

The Proposition

...Dragoste, renuntare, credinta, responsabilitate, crima, vinovatie... In seara asta, am vazut absolut intamplator, pe TVR1, un film splendid, care s-a mulat ca o manusa pe sufletul meu obosit, venind in completarea "terapiei prin shopping" de azi :). Pe scurt, "The Proposition" (1998) este o drama romantica memorabila, cu o tema centrala surprinzatoare pentru perioada in care se petrece actiunea si cateva subiecte secundare bine conturate, specifice unui Boston de inceput de secol XX - egalitatea intre sexe, puterea banului si ierarhia sociala, emanciparea relatiei de cuplu, influenta bisericii in comunitate si dependenta ei financiara de elitele sociale etc. Intamplarile din film sunt generate de tumultul interior al personajelor principale, care se lupta cu ele insele, osciland intre principiile si valorile sociale si dorinta fierbinte de a avea copii, indiferent in ce conditii. Ideea de a trata totul ca pe o afacere (barbatul fiind steril, dar foarte bogat) si aparitia unui tata surogat au transformat un lucru aparent simplu, intr-o tragedie. Nu poti cumpara sufletele oamenilor, asa cum nu poti controla pasiunea si iubirea. Oricat de puternica ar fi o femeie... oare cat poate ea sa duca?!...Deciziile aparent nevinovate ne pot schimba viata definitiv. De aici si pana la deznodamantul neasteptat si trist, n-a fost decat un pas.
Evident, am plans ca proasta, consumand un pachet intreg de servetele. Daca esti femeie, iti recomand sa-l vezi. Daca esti barbat, in locul filmului, iti recomand sa te instalezi comod si sa urmaresti vreun meci, ceva... Este posibil ca filmul sa-ti para siropos, neavenit si depasit, sfarsind prin a te enerva si a ma ironiza pe mine, c-am plans. Deci, daca nu crezi in ironia sortii, in loialitate extrema sau in iubire neconditionata...uita de film ;).
Din distributie fac parte: Kenneth Branagh, Madeleine Stowe si William Hurt.