13 februarie 2012

De Valentine's Day, propun sa oferim omenie si solidaritate

Vremea si vremurile isi pun amprenta din ce in ce mai puternic pe Romania. Asistam cu ingrijorare la scene desprinse parca din alta lume si alt timp: sate inzapezite, drumuri blocate, persoane decedate de frig, copii si batrani blocati in case ingropate sub metri de zapada, fara alimente, apa sau caldura. Peste toate acestea, prognozele meteo sunt in continuare sumbre: va continua sa ninga si in zilele urmatoare, ingropand, la propriu, Romania sub zapada.
Dincolo de capriciile vremii, principala problema in astfel de situatii este lipsa solidaritatii. Oamenii evita sa fie solidari cu cei aflati in necaz, contribuind astfel, prin pasivitate, la adancirea crizei celor defavorizati.
Tinand cont de cele de mai sus, propun sa schimbam “asistam” cu “ne implicam", oferind, de Valentine’s Day, omenie si solidaritate. Tot sentimente sunt. Tot afectiune... Doar ca, de data asta, altruista si implicativa 100%.
Eu am strans haine si bani pentru sinistrati si le-am donat Crucii Rosii. Fa-o si tu. Sau fa altceva in beneficiul oamenilor acelora, orice...dar fa! Este mai bine decat sa stai pasiv, asistand cum Romania moare, incet, sub zapada...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu