5 ianuarie 2012

Lista de Anul Nou sau puterea lui "vreau"

A trecut ceva vreme de cand n-am mai scris... Mai precis, un an. Cu bune si cu rele, cu emotii si trairi intense. Mi-e bine si mi-e drag de ce mi se intampla si-i multumesc lui Dumnezeu pentru asta. Am avut Sarbatori binecuvantate, cu parinti, prieteni si rude aproape. Oricat de tare m-as plange uneori de nedreptate, singuratate sau alte stari inchipuite, recunosc ca sunt unul dintre oamenii norocosi si fericiti ai planetei: am o familie frumoasa, care ma iubeste, un job care-mi place si prieteni de suflet. Si-atunci?... Si-atunci, nimic! Faceam o trecere in revista a lucrurilor pe care le am si a celor pe care le vreau, la inceput de Nou An. Carcotasii mi-ar spune "vrei tu, vrei, dar mai bine spui "pe care mi le-as dori"...". Ei bine, am invatat ca exista o diferenta mare intre "mi-as dori" si "vreau". Iar eu am depasit stadiul lui "mi-as dori". "Vreau" este potrivit, dinamic, proactiv...si seamana a plan...
1. Vreau sa fiu sanatoasa si puternica pentru Maya.
2. Vreau sa ma indragostesc pana peste urechi de barbatul potrivit.
3. Vreau sa ii vizitez pe ai mei mai des ca pana acum si sa fiu mai toleranta.
4. Vreau sa pot oferi constant jobului pe care il am, plusul de valoare pe care il merita. Stiu ca suna aiurea pentru multi din voi, dar am sansa de a lucra intr-o echipa buna, pe proiectele preferate si ador ce fac... (Nu, n-am de gand sa-mi cer scuze pentru asta!)
5. Vreau sa calatoresc mai mult. Sa-mi iau anul acesta tot concediul si sa ma bucur de fiecare moment liber, alaturi de Maya si persoanele dragi inimii mele.
6. Vreau sa visez mai mult. Sa fiu mai creativa. Sa scriu despre tine, despre mine, despre noi.
7. Vreau sa imbogatesc cumva, locul si oamenii din jurul meu. Sa-i fac sa straluceasca. Sa-si dea seama de adevarata lor valoare si sa nu mai caute in afara, lucruri pe care le au deja in interior!
8. Vreau sa ... vreau sa... vreau sa... iar asta ma face sa ma simt vie, utila... fericita.
Asa sa-mi ajute Dumnezeu!
La multi ani, din inima, pentru Noul An.

Un comentariu: