26 decembrie 2011

Ganduri de Craciun

E dimineata celei de-a doua zile de Craciun. Toata lumea doarme, iar eu mi-am facut o cafea fierbinte, aromata si m-am apucat de scris... Gandurile imi vin amestecate, unul mai... "material" ca altul. Imi dau o senzatie de concret... si n-as putea lasa Craciunul sa treaca asa, fara sa scriu ce simt...acum, cat sufletul mi-e mai fierbinte decat cafeaua!... "Iti multumesc, Doamne, pentru tot. Pentru sansa de a avea sentimentele pe care le am. Pentru sansa de a avea familia minunata pe care mi-ai dat-o....si pentru iubirea pe care o traiesc acum. M-ai binecuvantat intr-un mod nemeritat...si-Ti sunt recunoscatoare! Multumesc..."


CAND Maya a vazut cadourile, i s-a luminat fata intr-un zambet larg...A fugit spre brad, soptind emotionata: "Maaaami, maaami...a venit Mosu'!.." ochisorii ii luceau de fericire in timp ce manutele ii alergau neindemanatice pe ambalajele colorate, fara sa stie de unde sa apuce si cum sa le (mai) rupa, odata!... Cand a dat cu ochii de Winnie the Pooh - Povestitorul, s-a oprit o secunda si a respirat adanc. L-a pus sa spuna o poveste si, supraveghiindu-l atent, mi-a spus, fara sa ma priveasca: "Uite, mami...Winnie volbeste pentru miiiiiine...." L-a luat in brate si a inceput sa-l mangaie pe cap... "Winnie, te iubesc mult! Vlei sa-mi canti "elefantule se leagana""?..." Pentru mine, timpul se oprise in loc. Brusc, relele si nebunele de peste an au disparut... ramanand doar magia de Craciun si iubirea mea netarmurita pentru Maya. "Craciun fericit, iubirea mea!.."

CAND am vazut fata mamei deschizandu-se intr-un zambet si pe tata venind precipitat sa ne stranga in brate... am stiut ca totul este bine. Eram acasa, cu ai mei, de Craciun. Ne-am asezat la masa, frumosi si linistiti. In goana noastra dupa nimic, am uitat cum sa ne mai imbratisam parintii si cum sa le spunem "te iubesc"... "Dragii mei dragi...va iubesc din inima, neconditionat...pentru tot. Pentru noptile voastre nedormite cand eram bolnave, pentru zilele cand tremurati de emotie, in timp ce eram in vreun examen.. Pentru lacrimile  mamei de la nunta si pentru incurajarile tatalui, de dupa divort... Pentru hohotele de fericire ale amandorura, la nasterea Mayei... Pentru discutia de astazi, cu sufletul pe tava, in seara de Craciun... Pentru toate pranzurile in care intram grabita in casa, adesea salutandu-va din varful buzelor, fugind direct in bucatarie sa mananc ceva, inainte de a ma intoarce la facultate sau la birou...iar voi rabdati in tacere comportamentul meu necivilizat. Pentru toate astea, pentru toate gandurile, emotiile, sperantele, deznadejdea, lacrimile, rasetele... va iubesc enorm."

CAND (in sfarsit!!!) a venit, ne-am imbratisat cu caldura si ne-am privit zambind: "La multi ani, sor-mea!"... De-o viata...ne intelegem din priviri, ne sustinem si ne acceptam reciproc toate prostiile si toate indraznelile. Ne iubim intr-un fel minunat, cu incredere, pe indelete...fara a incerca sa ne demonstram nimic. Ne-am demonstrat in copilarie, destul :).... Dragostea de frate/ sora este puternica si indestructibila... Gigie imi este sora si prietena, confidenta si critic. Este omul care ma cunoaste uneori mai bine decat ma cunosc eu insami...si mi-e bine. Cand uit cine sunt si ce vreau, ea ma aduce pe cale. Si-i multumesc pentru asta! Este sora mea si, deopotriva...vocea constiintei mele. "Pentru toate astea, sor-mea...te iubesc. La multi ani, de Craciun!... "


CAND mi-ai spus "La multi ani, iubita mea!... Te iubesc...", mi s-a umplut inima de tine...Vocea si mainile tale ma tineau tandru, bun-bun, intr-o stransoare din care n-as fi dorit sa ma mai desprind vreodata... Lumanarile de pe masa si steaua din geam se reflectau in ochii tai ca o promisiune pentru ceva mai bun...Oare se poate ceva mai bun?!... Mai bun decat sa ma pierd in bratele tale, de Craciun?...


... Inainte de a incheia, as dori sa-mi cer scuze lui Dumnezeu si Craciunului pentru toate indoielile pe care le-am avut pe parcursul anului acestuia. Pentru toate caderile si deznadejdile care m-au incercat. Pentru toate gandurile de fuga si abandon pe care le-am avut. Craciun inseamna speranta, iubire si familie. Inseamna credinta. Prinsa in furnicarul dement al zilelor noastre, in comentariile idioate ale lui x sau y, in autosuficienta "salvatoare"... era sa uit ca, de fapt, Craciunul este in inimile noastre. Si ca nu are nicio legatura cu o zi in calendar ci cu alegerile pe care le facem in viata, alegeri care ne pot aduce fericire, iubire sau ne pot arunca in cea mai crunta deznadejde. Tu ce alegi?...  Craciun fericit, cu bine! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu