19 iulie 2011

Recital de harpa celtica la Biertan

Sambata, 23 iulie, daca n-ai program, fa o calatorie la Biertan. Vei avea parte de un recital de poveste, intr-un loc pe masura.
Seria cocktail-urilor culturale estivale inceputa in 2010 continua si anul acesta in satele din Transilvania. Primul dintre acestea se va desfasura sambata la Biertan, unde Roxana Moisanu (de la Opera Nationala din Bucuresti) va sustine un recital de harpa celtica
Harpa celtica, cunoscuta si ca harpa irlandeza sau harpa folk, este un vechi instrument traditional, adesea asociat mitologiei nordice. Sunetul sau este individual, in functie de modelul harpei si de lemnul folosit. Daca la o harpa clasica de concert sunetul cucereste prin amploarea lui, o harpa celtica poate umple sufletul ascultatorului prin dulceata si delicatetea sa.
Recitalul contine transcriptii pentru harpa celtica ale unor piese cunoscute din Evul Mediu, Renastere, Baroc si Romantism, cantece traditionale din Transilvania, Italia, Irlanda, Anglia si America Latina, valsuri celebre, precum si muzica de film. Selectia lucrarilor va pune in valoare acest instrument, demonstrand ca pot fi astfel adaptate piese instrumentale din diverse perioade ale istoriei muzicii. Dorinta Roxanei de a canta folclor autentic pe harpa celtica a determinat-o sa prelucreze dansuri si cantece din muzica lumii, fuziunea dintre sonoritatile arhaice si harpa celtica fiind una extrem de interesanta.

Recitalul se va desfasura sambata, 23 iulie 2011, incepand cu ora 20:00, in gradina Casei Dornroschen (intre zidurile bisericii fortificate). Accesul publicului este gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu