5 aprilie 2011

Campanie de informare/ Itinerarele Culturale ale Europei

Ministerul Culturii si Patrimoniului National si Institutul European pentru Itinerare Culturale au realizat in perioada 18 – 31 martie o campanie de informare asupra Programului de Itinerare Culturale ale Consiliului Europei. In cadrul acestei campanii a fost dezvoltat si un website – www.culture-routes.ro – care ofera informatii despre cadrul general al Programului, detalii despre fiecare din cele 29 de itinerare deja certificate, stiri si evenimente relevante pentru itinerarele culturale si acces la baza de date a bibliotecii Centrului de Resurse din Sibiu.

Primul Centru de Resurse al Institutului European pentru Itinerare Culturale (IEIC) a fost inaugurat pe 19 mai 2010 in Sibiu. Sustinut de Consiliul Europei, el reprezinta un centru regional de asistenta pentru operatorii ce lucreaza la dezvoltarea itinerarelor culturale europene in sud-estul Europei si zona Caucazului de sud. Centrul de Resurse functioneaza ca o antena a IEIC, fiind gazduit in Casa Luxemburg din Sibiu (Piata Mica nr. 16).
Centrul de Resurse are ca scop dezvoltarea itinerarelor culturale in Romania si in celelalte tari din regiune. El constituie atat un spatiu de intalnire dedicat operatorilor din turism si cultura, cat si un loc de informare si documentare.

Programul de Itinerare Culturale al Consiliului Europei a fost lansat in Europa in 1987 si urmareste cunoasterea istoriei si a patrimoniului comun, a culturii, a traditiilor, a memoriei prin intermediul turismului cultural.

Persoana de contact: Mihai Dragomir/ Casa Luxemburg, Piaţa Mică nr. 16, Sibiu/ Tel: 0727.642.858/ Email: mihai@culture-routes.lu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu