18 martie 2011

Albastru ELECTRIC japonez: Mitsubishi iMiEV

Azi am testat, pentru prima oara in viata, un autovehicul electric. Mica, albastra si "fashneatza", prima Mitsubishi iMiEV a intrat in urma cu cateva ore in tara, spre comercializare, deschizand o noua era in domeniul auto autohton.
Silentioasa, extrem de usor manevrabila, cu autonomie perfecta pentru o masina de oras (150 km) si cu emisii ZERO, iMiEV mi-a castigat inima si increderea. Unde mai pui ca, desi la prima vedere pare "o cutiuta", modelul electric de la Mitsubishi a primit 4 stele la testele EURONCAP...

Daca apelezi la o priza normala, o incarcare completa a bateriei dureaza 7 ore. In schimb, daca benficiezi de un sistem "quick charger" (indisponibil, deocamdata, in Romania), incarcarea dureaza doar 20 de minute! Sa speram ca vom reusi sa instalam curand noile sisteme "quick charger" in benzinarii si atunci totul va fi perfect. Iti imaginezi?! Ca un telefon mobil...
Pretul de achizitie al micutei iMiEV este undeva la 35.000 Euro, dar acesta este 100% justificat, in conditiile in care costul unui "plin" este de aproximativ 2 Euro.
Pana una-alta, micuta iMiEV este in Romania, arata si se comporta excelent pe drum (se conduce ca o masina cu cutie automata) si abia asteapta sa demonstreze scepticilor ca, desi face zgomot cat o jucarie, merita toate laudele specialistilor si aprecierea clientilor. Mult succes, iMiEV!

Un comentariu:

  1. Drăguţ, dar încă 'prea scump'...

    Nu cred că prea curând vom vedea multe astfel de vehicule în România, cum nu îmi închipui că 'la case mai mari' (Londra) vor reuşi mai multe decât la noi în privinţa unor astfel de proiecte:

    http://munteanuk.blogspot.com/2010/05/uks-motor-vanity-fair-16-balciul.html

    RăspundețiȘtergere