21 ianuarie 2011

Mioritics promoveaza bisericile fortificate sasesti la Luxemburg

In perioada 14 – 16 ianuarie 2011 a avut loc la Luxemburg – Salonul de Turism Vakanz. In cadrul acestui eveniment, Asociatia Mioritics impreuna cu European Institute of Cultural Routes (EICR), au amenajat un stand dedicat Bisericilor Fortificate din Transilvania.
Standul, singurul care a promovat Romania la acest Salon, a prezentat vizitatorilor materiale de informare (realizate de Mioritics, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu, Primaria Sibiu, Ministerul Turismului) si produse traditionale. Au fost stabilite contacte cu operatori de turism si organizatii de promovare iar Mioritics si EICR au semnat un acord de cooperare pentru promovarea si vanzarea directa a pachetelor turistice pentru Transilvania. De mentionat ca, in cadrul unei intalniri avute cu Mihai Dragomir, Presedintele Mioritics, Dna Françoise Hetto- Gaasch, Ministrul Turismului din Luxemburg si-a exprimat intentia de a face o vizita la Sibiu in perioada urmatoare.
Tot in cadrul acestui Salon, Asociatia Mioritics a fost invitata sa prezinte expozitia “Transilvania mea”, fotografii realizate in vara anului 2010 de copiii din 10 sate transilvanene (Mosna, Axente Sever, Saschiz, Cincu, Biertan, CIrta, Chirpar, Hosman, Apold, Altana), proiect despre care am mai scris in lunile anterioare.  Pentru saptamanile urmatoare, expozitia ramane la Luxemburg, urmand sa fie expusa la Strasbourg, Freiburg si München.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu