24 februarie 2010

Vinil

Obosita. Foarte obosita. Se certasera, iar asta o epuizase teribil. In plus, problemele de la birou parca nu se mai terminau. Asa ca si-a luat o pauza. S-a asezat pe jos, printre CD-uri, si a petrecut aproape patru ore ascultand muzica "de vinil". Abba n-a sunat niciodata mai bine. Nici Queen. Nici Smokie. Nici Whitesnake. In rest, nimic. Doar ea cu muzica, dansand uneori in pijamaua ei rosie, cu Scooby Doo... L-ai ascultat vreodata pe Freddie in pijama cu Scooby Doo?... NU?! Ar trebui sa incerci. Dar de cantat, ai cantat vreodata "It's a kind of magic" sau "Is this love" cu telecomanda de la televizor pe post de microfon?... Ai facut piruete si ti-ai aruncat bezele in oglinda, ca vedetele? Ai folosit perna de la canapea pe post de chitara electronica?!... "...nu-mi arati nimic bun, frumos, cald, placut... " Oricat de tare ar fi dat muzica, vorbele acelea rasunau intotdeauna mai puternic. Ele erau acolo, in inima si sufletul ei, gravate pe viu. "Nimic bun, nimic cald, nimic... " O inima si un suflet despre care el spusese ca ea nu le are. Isi prinse parul cu o agrafa aflata la indemana si-si privi chipul cu atentie, in oglinda. "Roger a avut dreptate. Invat sa fiu femeie, ma maturizez... Doar ca fac asta la 38, nu la 18..."

23 februarie 2010

GIVE 4 ANIMALS - editia 1

Vineri, 26 februarie, orele 17, în Club FOURTEEN (da click pe harta de mai jos) are loc deschiderea Târgului de creaţii handmade Give4Animals, ediţia I.
Veţi putea alege dintre cele 500 de obiecte donate de artişti handmade din toate colţurile ţării. Întreaga sumă obţinută din vânzări va fi donată Asociaţiei pentru protecţia animalelor Robi.

Pentru mai multe detalii, intrati pe www.targulgive4animals.blogspot.com.

21 februarie 2010

Perioada de tranzitie

Ca in orice proces de vindecare, atunci cand vrei sa inchizi un capitol, ai nevoie de o perioada "de tranzitie" de la tine... catre tine. Incerci sa te redescoperi, sa analizezi, sa cauti, sa cureti, sa te impaci cu ideea... In "perioada de tranzitie", cotrobai prin cutii si arunci multe lucruri care, altadata, aveau o valoare inestimabila, arunci fotografii sau, dimpotriva, faci albume intregi cu imagini care, brusc, ti se par importante, stergi praful de 10000 de ori pe acelasi raft al bibliotecii, rasfoiesti carti stand turceste, pe parchet, dai muzica tare, cauti in agenda numerele de telefon ale prietenilor pe care nu i-ai mai salutat de mult si incerci sa-ti schimbi garderoba, cumva, ca tu insuti si lumea din jur... sa nu realizati cat de mare e suferinta. In "perioada de tranzitie", te agati de cea mai buna ciocolata, savurezi singur un pahar de vin, te uiti mai des la cer si incerci sa te convingi ca, de cand "s-a terminat", arata muuult mai albastru. Incerci sa "te purifici", sa te regasesti in alte si alte lucruri, ca sa mergi mai departe... Oriunde, orice si alaturi de oricine ar insemna acest "mai departe".
Perioada de tranzitie este utila. Uneori, insa, daca nu ai tarie, ramai prins in ea, departe de toti si toate, crezand ca doar asa poti sa fii la adapost, sa nu mai suferi. Gresesti, insa. Viata merge inevitabil mai departe si nu se uita in urma, sa vada cine a ramas prins in ce perioada de tranzitie...
Just a thought.

PS: perioada de tranzitie = orice perioada de la ceva catre altceva.