12 august 2010

Recomandare de weekend: SALINA TURDA


Daca nu ati reusit pana acum sa ajungeti la Turda (fie pentru ca Turda este departe de "acasa", fie pentru ca sunteti de parere ca nu aveti ce sa faceti in zona), va propun un obiectiv de weekend: salina Turda. Am fost acolo sambata trecuta, cu cativa prieteni si am amintiri placute - parte datorita companiei, parte datorita felului in care arata astazi salina.
Locul a fost reamenajat de curand (ian.2008 - ian. 2010), dispunand acum de cai de acces facile si lifturi moderne, pentru cele trei mine deschise vizitatorilor - Rudolf, Terezia si Ghizela (spatiu de tratament). Cele trei mine sunt legate printr-o galerie orizontala de acces, lunga de 917 m - Franz Josef (folosita in perioada 1948 - 1992 drept....depozit de branza!).
In mina Rudolf, s-a amenajat o sala de concerte, un teren de baschet, unul de de mini-golf, 2 -3 piste de bowling, o roata/gondola uriasa si un spatiu de joaca generos pentru copii.
In mina Terezia (a carei exploatare incepe in 1690), s-a format un lac subteran cu adancimea de 5 - 8 m si un diametru de 70 m, pe suprafata caruia a fost amenajat un mini-debarcader cu barcute.
Tariful de intrare in salina este de 15 lei/ pers.


2 comentarii:

  1. Arată splendid! Mulţumesc, o voi vizita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, arata foarte bine, iti recomand cu caldura o vizita la Turda! De asemenea, stiindu-te un amator al lucrurilor autentice, sunt convinsa ca vei gasi un loc unde sa mananci un gulas super gustos sau o supa de hurut adevarata.. Eu am gasit - undeva tot in zona Clujului, la Sic, o localitate de unguri armeni curati, gospodari si traditionalisti...

    RăspundețiȘtergere