28 iulie 2010

Un vin bun

...In seara aceea, am baut un vin bun. Un vin cu aroma si "suflet" vechi, pastrat cu grija, timp de 28 de ani, intr-o pivnita de familie. Mi l-a turnat in pahar cu rafinament, atent sa nu-l tulbure prea tare. L-am privit pret de cateva secunde, l-am mirosit cu curiozitate si l-am gustat cu grija. I-am remarcat culoarea aurie intensa, parfumul acrisor - lemnos si gustul nobil, remanent.
Lumina difuza a lampii din colt se reflecta cald pe sticla paharului cu picior inalt, transmitandu-mi liniste si confort. M-am asezat in fotoliul de piele cu miscari de pisica rasfatata, savurandu-mi "prada". I-am simtit privirea complice si am ridicat ochii. Fuma tacticos, cu picioarele rasfrante peste marginea fotoliului si ma studia cu atentie... Isi scutura tigara si mai trase un fum, elegant, sigur pe el, in timp ce ma privea cum sorb cu inghitituri mici din licoarea minunata. I-am zambit...in timp ce pielea imi stralucea a dragoste, aurie...pastrand amintiri de nepovestit.
Undeva, in surdina, Vaya con Dios se intreba, ca si noi, "What will come out of this"?...Who knows? Who cares?!... Momentul era de nepretuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu