23 iulie 2010

In cautarea locurilor care nu exista

Acesta este un mesaj pentru mine insami. Nu-ti cer sa-l intelegi, nu-ti cer sa-l comentezi. Daca alegi, insa, sa-l citesti, accepta totul asa cum este. Pe el. Pe mine.

Am vrut sa scriu de 1000 de ori acest articol si am renuntat tot de atatea.
E greu sa scrii despre ceva ce doar simti cu sufletul, fara a-ti folosi tactilul, vazul, auzul!
"Locurile care nu exista", insa... chiar exista. Sunt intr-o parte de lume nevazuta, atat. Sunt ca si fisierele hidden de pe computer. Sunt ca si gandurile. Ale mele. Ale tale. Trebuie doar sa le oferi atentie, iar ele se concretizeaza, dezvaluindu-ti o lume incredibila, acolo unde credeai ca nu exista nimic. Doar piatra.

...Locurile care nu exista sunt cele in care intri cu inima deschisa. Sunt "porti geografice spre suflet" care te fac sa visezi cu ochii deschisi, care te fac sa te indragostesti ca un adolescent de fiecare traire avuta acolo. Sunt locurile in care nu vei reveni, poate, niciodata...dar care te vor marca pe viata. Pentru ca ele, ca si gandurile, ca si fisierele hidden de pe computer,... traiesc intr-un univers din care faci si tu parte...doar ca nu pot fi localizate cu usurinta pe harta... Locurile ti se dezvaluie intr-un anume moment al zilei, intr-o anumita companie, intr-un anumit context, intotdeauna altul. Ele apar ca si "portile in timp", de niciunde si dispar cand te astepti mai putin, poate odata cu zambetul de pe fata celui de langa tine. Trebuie sa fii atent, sa nu ratezi momentul; totul se intampla doar o fractiune de secunda - cat bate o raza de soare, la amurg, in parul cuiva sau doar cat dureaza o strangere fugara de mana si o privire complice. "Locurile care nu exista"...sunt in inima ta. Uneori, ele se concretizeaza in lumea reala, pentru a-ti da puterea ... sa mergi mai departe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu