22 iulie 2010

Cum sa pregatesti un frappe delicios?


M-am intors din Zakynthos cu un chef nebun de frappe (prietenii stiu de ce :) ).

Asa ca, zilele astea, am cautat informatii suplimentare despre "subiect" si vi le impartasesc si voua!

1 Care sunt ingredientele de baza ale frappe-ului

Pentru a pregati un frappe ai nevoie de cafea instant, zahar dupa gust, maxim 5 linguri de apa rece si un shaker (sau alt vas pentru amestecarea bauturilor). Mixeaza-le bine, timp de 10-20 de secunde, pentru a obtine o spuma subtire si fina. Ai grija sa amesteci pana cand toata cafeaua si zaharul s-au dizolvat, fara a adauga insa mai multa apa.

De asemenea, nu uita de gheata, lapte rece (daca vrei!) si pahare inalte. In acestea vei pune cuburile de gheata, spuma de cafea si laptele rece.

2 Se folosesc cuburi de gheata sfaramate sau intregi?

Pentru aceasta bautura se pot folosi ambele tipuri de cuburi de gheata, insa mai indicate sunt cele intregi, pentru a nu risca sa bei si o bucata de gheata odata cu bautura.

3 Alte ingrediente de adaugat in frappe

In frappe poti adauga si inghetata sau siropuri de ciocolata, vanilie, caramel sau arome de fructe. Deasupra ii poti pune frisca sau crema de ciocolata ori vanilie. Daca vrei, poti adauga in frappe si cafea ramasa dupa ce ai baut din cafeaua facuta la ibric.

4 Foloseste intotdeauna un shaker curat!

Curata bine shaker-ul dupa fiecare folosire astfel incat atunci cand pregatesti un frappe nou, gustul acestuia sa nu fie influentat de cel de dinainte, ramas pe peretii shaker-ului. In plus, este bine sa folosesti pentru a face frappe un shaker special pentru aceasta bautura, rezultatul este mai bun.

5 Cum se serveste frappe-ul?

Se serveste imediat ce a fost pregatit, cu un mot de frisca si bete speciale pentru frappe. Pentru a avea insa un gust si un aspect frumos, lasa-l sa stea doua minute dupa ce l-ai pregatit. Daca l-ai pregatit bine, il vei vedea “asezandu-se” pe straturi. (sursa: http://retete.acasa.ro/sfaturi-culinare/cum-sa-faci-cel-mai-bun-cafe-frappe-14908.html)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu